Kurser

Hälsobryggans qigongkurser

Hälsobryggan erbjuder en rad olika kurser för dina olika behov. Kurserna leds av Carina Norberg, Diplomerad Qigonglärare på avancerad nivå och qigongterapeut, med mer än 15 års erfarenhet av att leda och utveckla grupper inom qigong. 

Terminskurser

Hälsobryggan erbjuder terminskurser i qigong på tre olika nivåer. Gemensamt för alla nivåer är syftet att hitta tillbaka till en naturlig andning och kroppshållning, öka energin och aktivera lugn och ro-systemet, vilket ökar välmåendet och ger kroppen möjlighet till självläkning. Genom rörelseserier i långsamt tempo stärks och balanseras kropp och sinne vilket fördjupas efter hand. 

Under terminskurserna finns även assistent med för att ge dig som deltagare större möjlighet till hjälp, utifrån dina individuella förutsättningar. Kurserna sker under en termin där det finns möjlighet att anpassa till gruppens behov. 

För aktuella kurser se mer under schema & tider. 

Vilken nivå passar dig?

Här lär du dig grunderna inom Qigong där vi utgår från ett program som tar ca 20 minuter. Det är mjuka, sköna men också mycket kraftfulla rörelser som kan anpassas efter var och en. Du får chansen att öka din medvetenhet, hitta din inre styrka och höja din energinivå. De enkla Qigongrörelserna hjälper till att lösa upp spänningar och blockeringar samt stärker och mjukar upp din muskler.

Vi fortsätter att fördjupa kunskaperna, bygger vidare med ett längre, mer djupgående program och ökar förståelsen för kropp och sinne. Du lär dig hur du kan förbättra rörligheten i leder och rygg och därmed öka förmågan att tåla påfrestningar utan skador genom att smörja leder och mjuka upp bindvävstrukturer. Fortfarande är fokus på att få bra cirkulation, höja energinivån och skapa balans för att aktivera den självläkande förmågan. 

Det här är ett skönt, kraftfullt och berörande program som kan ta mellan 30 och 60 minuter. Det kännetecknas av djup emotionell läkning. Du kommer åt nivåer av ”öppning” i de inre organens energier, som är svåra att nå på annat sätt. Träningen är mycket spännande och vi lär oss bl a olika handövningar och fingerpositioner i kombination med rörelser och ljud som aktiverar energierna i de inre organen. Sammanfattningsvis bygger träningen vidare på tidigare nivåer. Den öppnar upp och förbättrar cirkulationen i kroppen olika system och strukturer. Rörelser och positioner tillsammans med ljuden skapar ett energiflöde, löser upp blockeringar och balanserar känslorna.

Enstaka träningstillfälle

Ibland anordnar Hälsobryggan enstaka träningstillfällen. Passen lämpar sig både för dig som är nyfiken att hänga med och prova och för dig som redan tränar qigong.

 

För aktuella tillfällen se mer under schema & tider. 

Hel- och halvdagar

Hälsobryggans Hel- och halvdagar med qigongträning passar alla, oavsett tidigare erfarenhet av Qigong eller om du är helt nybörjare. Intentionen är att med hjälp av Qigongrörelser, andningsövningar & ”liggande Qigong” bidra till inspiration, glädje och konkreta redskap som ger:

  • avslappning på djupet
  • skönare andning
  • ny energi

För information om kommande hel och halvdagar se mer under schema & tider. 

Qigong utomhus

Under sommarsäsong erbjuder Hälsobryggan träning utomhus.
Fokus är att hitta flöde i rörelserna, att njuta av naturen och qigongen i samklang. Vi tar hjälp av vår vackra natur och våra sinnen. Under en timma testar vi medvetet och med närvaro, qigongens nycklar med fokus på kropp, hållning och andning både i rörelse och stillastående/sittande.

Vad gäller?

  • Qigong utomhus = kläder efter väder
  • Ta med något att sitta på och vattenflaska 
  • Packa gärna i en ryggsäck, för att ha armarna fria för rörelse om vi går mellan olika platser
  • Efter passet egen fika och samtal för de som vill!

Qigong online

Hälsobryggan erbjuder lärarledda kurser i qigong online, både vissa terminskurser men även kurser där det endast går att delta online. 

Passar dig som:

  • hellre tränar hemifrån
  • har svårt att ta dig till kurslokalen
  • Inte har någon qigonglärare nära dig

För information om under qigong online

Boka kurser och enstaka tillfällen

Kurser och enstaka tillfällen samt aktuell information finns på Hälsobryggans sida på Bokadirekt.se

Boka tid
Student och pensionärsrabatt!

Jag ger 10% rabatt till dig som är student, pensionär, föräldraledig eller långtidssjuk eller arbetslös. Intyg krävs! Kan inte kombineras med andra rabatter.

Friskvårdsbidrag

Du kan gärna använda Friskvårdsbidrag eller Epassi. Då gäller ordinarie pris. 

Meddela vid anmälan!

 Om det är något du undrar över gällande aktuella kurser, tveka inte att höra av er till Carina på 0706817188 eller info@halsobryggan.se

Missa inte kommande aktiviteter och händelser!

Prenumerera på Hälsobryggans nyhetsbrev genom att fylla i formuläret nedan.

Rulla till toppen