KURSER

Våra kurser

På Hälsobryggan erbjuder vi en rad olika kurser för dina olika behov. Kurserna leds av Carina Norberg, Diplomerad Qigonglärare på avancerad nivå och qigongterapeut, med 14 års erfarenhet av att leda och utveckla grupper inom qigong. 

För aktuella kurser se mer under schema & tider. 
Lokal 3

TERMINSKURSER

Hälsobryggan erbjuder terminskurser i qigong på tre olika nivåer. Gemensamt för alla nivåer är syftet att hitta tillbaka till en naturlig andning och kroppshållning, öka energin och aktivera lugn och ro-systemet, vilket ökar välmåendet och ger kroppen möjlighet till självläkning. Genom rörelseserier i långsamt tempo stärks och balanseras kropp och sinne vilket fördjupas efter hand. 

Under terminskurserna finns även assistent med för att ge dig som deltagare större möjlighet till hjälp, utifrån dina individuella förutsättningar. Kurserna sker under en termin (vanligtvis 12 tillfällen) där det finns möjlighet att anpassa till gruppens behov. 

För aktuella kurser se mer under schema & tider. 

Vilken nivå passar dig?

Här lär du dig grunderna inom Qigong där vi utgår från ett program som tar ca 20 minuter. Det är mjuka, sköna men också mycket kraftfulla rörelser som kan anpassas efter var och en. Du får chansen att öka din medvetenhet, hitta din inre styrka och höja din energinivå. De enkla Qigongrörelserna hjälper till att lösa upp spänningar och blockeringar samt stärker och mjukar upp din muskler.

Vi fortsätter att fördjupa kunskaperna, bygger vidare med ett längre, mer djupgående program och ökar förståelsen för kropp och sinne. Du lär dig hur du kan förbättra rörligheten i leder och rygg och därmed öka förmågan att tåla påfrestningar utan skador genom att smörja leder och mjuka upp bindvävstrukturer. Fortfarande är fokus på att få bra cirkulation, höja energinivån och skapa balans för att aktivera den självläkande förmågan. 

Det här är ett skönt, kraftfullt och berörande program som kan ta mellan 30 och 60 minuter. Det kännetecknas av djup emotionell läkning. Du kommer åt nivåer av ”öppning” i de inre organens energier, som är svåra att nå på annat sätt. Träningen är mycket spännande och vi lär oss bl a olika handövningar och fingerpositioner i kombination med rörelser och ljud som aktiverar energierna i de inre organen. Sammanfattningsvis bygger träningen vidare på tidigare nivåer. Den öppnar upp och förbättrar cirkulationen i kroppen olika system och strukturer. Rörelser och positioner tillsammans med ljuden skapar ett energiflöde, löser upp blockeringar och balanserar känslorna.

kurs (5 of 2)

ENSTAKA TRÄNINGSTILLFÄLLE

I bland anordnar Hälsobryggan enstaka träningstillfällen. Passen lämpar sig både för dig som är nyfiken att hänga med och prova och för dig som redan tränar qigong.

Priset för ett enstaka tillfälle är 200kr.

Anmälan sker via sms eller mail senast dagen innan. (Först till kvarn gäller). 

Om du vill delta via zoom: Anmäl dig med namn, adress, mail, mobilnr. 

1. Du får ett swishnummer för betalning
2. Du får en länk till qigongklassen

För aktuella kurser se mer under schema & tider. 

kurs5

HEL- OCH HALVDAGAR

Hälsobryggan erbjuder hel och halvdagar med qigongträning som passar alla, oavsett din tidigare erfarenhet av Qigong eller om du är helt nybörjare. Intentionen är att med hjälp av Qigongrörelser, andningsövningar & ”liggande Qigong” bidra till inspiration, glädje och konkreta redskap som ger:

  • avslappning på djupet
  • skönare andning
  • ny energi

För information om kommande hel och halvdagar se mer under schema & tider. 

trees

QIGONG UTOMHUS

Under sommarhalvåret erbjuder hälsobryggan träning utomhus.
Fokus är att hitta flöde i rörelserna, att njuta av naturen och qigongen i samklang. Vi tar hjälp av vår vackra natur och våra sinnen. Under en timma testar vi medvetet och med närvaro, qigongens nycklar med fokus på kropp, hållning och andning både i rörelse och stillastående/sittande.

Vad gäller?

  • Qigong utomhus = kläder efter väder
  • Ta med något att sitta på och vattenflaska 
  • Packa gärna i en ryggsäck, för att ha armarna fria för rörelse om vi går mellan olika platser
  • Efter passet egen fika och samtal för de som vill!

Passar alla, även Dig som är ny och vill prova!
Håll koll på Facebook, Instagram och Nyhetsbrev för exakt tid och plats.
Ta gärna med dig eller tipsa en vän som är nyfiken på träningen.

VÄLKOMMEN UT & NJUT!

 För aktuella tillfällen utomhus se mer under schema & tider. 

Digitala kurser via zoom

För dig som inte kan delta på plats erbjuder Hälsobryggan kurser online via Zoom. Vissa terminskurser erbjuds även som digital kurs och ibland ges även möjlighet att delta vid enstaka tillfällen via Zoom. 

För att se vilka tillfällen som ges via Zoom framöver se mer information under schema & tider. 

för företag

Hälsobryggan erbjuder även skräddarsydda kurser och workshops för grupper och företag.

Kontakta oss för mer information om upplägg. 

Sagt om Hälsobryggans Qigongkurser

Carina har en unik och inkännande förmåga som gör att man som deltagare i kurser, eller som patient, känner sig väldigt trygg och respekterad. Jag har kunnat bli fri från fysiska låsningar såsom ryggskott, lindrat inre stress och värk i kroppen. Dessutom ett lugnare sinne och mer inre harmoni.
Helena
Tränat Qigong med Hälsobryggan i 10 år
Carinas sätt att leda Qigong är mjukt, avslappnande, upplyftande och roligt - på samma gång!
Eva
Deltagare i Qigongkurser med Hälsobryggan

Boka kurser

Från och med januari 2023 går samtliga kurser att boka via Boka Direkt. Detta innebär en liten omställning som förhoppningsvis leder till en förenklad bokningsprocess. OM det mot förmodan skulle vara problem att boka eller något som är otydligt nu i början. Tveka inte att höra av er till Carina på 0706817188 eller info@halsobryggan.se

Jag ger 10% rabatt till dig som är student, pensionär, föräldraledig eller långtidssjuk eller arbetslös. Intyg krävs!
Detta gäller för terminskurser, heldagskurser, klippkort och behandlingar.

Du kan använda Friskvårdsbidrag eller Epassi. Meddela vid anmälan!

 

Boka tid

Missa inte kommande aktiviteter och händelser!

Prenumerera på Hälsobryggans nyhetsbrev genom att fylla i formuläret nedan.

Epassi logga